Beste bezoeker,

 

Welkom op de site van Het Steunpunt, leuk dat u interesse heeft in dit bedrijf! Mijn naam is Myrna van der Wees, ik ben 23 jaar en ik ben de eigenaresse van Het Steunpunt.

Ik heb deze onderneming opgestart als zzp'er, maar ik heb de ambitie om de onderneming in de toekomst verder uit te breiden en om te zetten naar een bv.

In juni 2016 ben ik afgestudeerd op HBO Drechtsteden, waardoor ik mijzelf officieel Toegepast Psycholoog mag noemen. Als Toegepast Psycholoog ben je vooral heel praktijkgericht bezig met de cliënten en is de hulp vooral gericht op de begeleiding. Dit is een duidelijk verschil met de titel 'psycholoog', omdat deze zich juist richt op het behandelen en diagnosticeren. Als Toegepast Psycholoog mag ik geen diagnoses stellen, maar ik mag wel vermoedens uitspreken. Binnen de opleiding heb ik een breed scala aan vakken gekregen, waardoor ik een zeer brede kennis heb opgedaan over vrijwel alles wat gelinkt is aan psychologische kwesties. Dit zorgt ervoor dat ik breed inzetbaar ben.

 

Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot paardencoach (Academie voor paard- en lifestyle coaching, Huijbergen), volg ik de cursus 'werken met eigen ervaringen' (Basisberaad, Rotterdam) en ben ik bezig met een cursus speltherapie (CIVAS, thuisstudie). In de toekomst wil ik ook nog andere opleidingen gaan volgen, waaronder de opleidingen gezinsbegeleiding en dramatherapie. Wanneer deze studies afgerond zijn, zullen ook deze onderdelen aangeboden worden in deze onderneming.

 

Verschillende mensen hebben mij al gevraagd waarom ik als starter op de markt direct een eigen onderneming start. Dit is een vrij logische vraag, met een vrij logisch antwoord. Allereerst ben ik een persoon die gewoon enorm veel dingen leuk vindt en altijd op zoek is naar een uitdaging. Daarnaast vragen veel werknemers in de zorg momenteel naar mensen met minimaal vijf jaar werkervaring, waarbij stages niet mee tellen, en dat heb ik nog niet. Tot slot, en dat is eigenlijk de voornaamste reden, wil ik met mijn onderneming de mensen opvangen die tussen wal en schip vallen doordat zij niet in aanmerking komen voor (de juiste) hulp of al 'uitbehandeld' zijn.

 

Mijn omgeving beschrijft mij altijd als een enthousiaste multifunctionele duizendpoot, die naast doorzettingsvermogen ook heel veel inlevingsvermogen heeft, duidelijk is, zeer geduldig is en voor iedereen de tijd neemt. Mijn docenten noemden mij altijd behulpzaam, zorgzaam, rustig, motiverend, leergierig, proactief en deskundig.

 

De werkervaring die ik heb opgedaan betreft de jeugdhulpverlening op twee basisscholen en één middelbare school. Hier moet ik bij vermelden dat ik altijd met het hele systeem heb gewerkt, waardoor ik niet alleen brede ervaring heb opgedaan binnen de hulpverlening aan kinderen, maar ook veel ervaring heb met het werken met ouders, docenten en eventuele andere hulpverleners. Bij mijn stages kwam ik zeer regelmatig in aanraking met complexe casuïstiek.

 

Hopelijk heeft u nu een beter beeld van de hulpverlener achter Het Steunpunt. Wilt u meer weten over mijn relevante werkervaring en opleidingen? Klik dan hier. 

 

Mochten er vragen zijn, kunt u deze uiteraard altijd stellen.
Hopelijk tot snel!